Jolanta og Steinar skapte sin egen arbeidsplass

Det skorter ikke på ambisjonene til Steinar og Jolanta Olsen. Sammen har de skapt en arbeidsplass i Flatanger som har gått fra tre ansatte til vel 20 på syv år.

Vi sitter inne på kontoret til FVF AS i Havbruksparken i Storlavika. Steinar Olsen ser ned på dataskjermen. Her har han full oversikt over hvor de ansatte i Flatanger Vask og Fiks, eller FVF AS som de endret navn til for noen år siden, befinner seg.

Sammen med kona Jolanta startet han opp renholdsbedriften tilbake i 2013. Det startet som et ønske om å ha en jobb i tillegg til den vanlige jobben de begge hadde på Nesset fiskemottak. Det var uforutsigbare tider på fiskemottaket, og både Steinar og Jolanta tenkte det kunne være lurt å ha en biintekt til dårligere tider. Lite visste de da at dette skulle bli levebrødet deres etter hvert.

 

Startet som en biintekt

Vi hopper noen år tilbake i tid. Etter flere år i utlendighet kom Steinar Olsen flyttende hjem til Vik i 2010. Her fikk han jobb på Nesset fiskemottak, og traff kona Jolanta.

Det å være kirkeverge er noe jeg trives svært godt med

Etter mange opp- og nedturer på fiskemottaket bestemte gründerekteparet at de skulle satse på renhold – noe de begge hadde jobbet litt med tidligere. Som sagt, så gjort, og de har ikke sett seg tilbake siden. I dag tilbyr de tjenester innenfor både renhold, kantinedrift, skogsarbeid, maling og vikartjenester. De har vikarer fra Oslo i sør til Mo i Rana i nord, og driver med skogsarbeid over hele Fosen, Bindal, Namdalseid og Flatanger.

– Da jeg flyttet heim til Flatanger i 2010 hadde jeg aldri tenkt at jeg skulle starte et slikt firma, sier Steinar og drar godt på smilebåndet.

Startet i det små

Det aller første oppdraget kom i slutten av mai i 2013, og det var Folla Maritime Service som var de aller første til å ta i bruk tjenestene til Flatanger Vask og Fiks. Siden har porteføljen av kunder vokst seg stadig større.

Det er et hårete mål, men jeg tror vi kan klare det

– Det er hovedsakelig næringslivet som bruker oss på renhold, men stadig flere privatpersoner har den siste tiden begynt å bruke oss til vasking av hus. Da vi startet opp for syv år siden var det først og fremst hyttefolk vi skulle sikte oss inn på. Vi skulle tilby å vaske og gjøre klart hytter til de kom, ordne til jul og påske samt generell hyttevask, forteller Steinar.

– Men til dags dato har vi hatt svært lite med hyttefolket å gjøre, legger han til.

 

Varierte oppgaver

Vi har flyttet oss til Vik og Vik kirke. Den siste tiden har Steinar fungert som kirkeverge. Et oppdrag ham trives svært godt med.

– Jeg var ikke noe utpreget kirkegjenger, men det å være kirkeverge er noe jeg trives svært godt med. Jeg synes det er trivelig å komme inn i kirka og ordne til gudstjenester og liknende, sier han mens han tenner lighteren for å få fyr på en av lysestakene i kirkerommet. Gjennom vinduene skinner sola og skaper en nærmest opphøyd stemning inne i kirka.

– Du spør hvilke tjenester vi egentlig tilbyr. Svaret der er egentlig at det er kundene som bestemmer. Vi forsøker etter beste evne å gi kundene det de etterspør, slik som denne kirkeverge-jobben, sier Steinar.

Veksten i FVF har stagnert den siste tiden, mye på grunn av koronasituasjonen. Rett før viruset slo ut hele verden lanserte FVF et nytt tilbud som de aldri kom helt i gang med.

– Vi begynte så vidt med å tilby hjelp og avlastning gjennom tjenesten «Personlig assistent». Det er noe vi har tro på kommer til å bli et etterspurt tilbud, og vi håper at koronaen roer seg noe ned i tiden som kommer, sier gründeren.

Har et hårete mål

Personlig Assistent er ment som et tilbud for alle som trenger hjelp og avlastning for en kortere eller lengre periode. Det kan være eldre som trenger praktisk hjelp og noen å delta på sosiale aktiviteter sammen med, eller at man av ulike grunner trenger avlastning og bistand.

I Flatanger er det totalt fem personer som jobber med renhold, mens resten av arbeidsstokken er spredd over store deler av landet.

– Målet vårt er å bli et landsdekkende renholdsbyrå. Det er et hårete mål, men jeg tror vi kan klare det. Bransjen vi jobber i er vanskelig å slå seg opp i, og vi må konkurrere mot mange som jobber svart. Jeg har derimot tro på at om vi jobber målrettet og hardt nok, så vil vi klare det, sier Steinar.

Del denne artikkelen

Liknende artikler: