–  Jeg blir nok værende i Flatanger en stund, sier Trine Sakariassen (27) og drar på smilebåndet. For ett år siden startet hun som fiskehelsebiolog hos Aqua Kompetanse. Hun har ikke angret ett sekund.

Hun er 27 år, opprinnelig fra Ørlandet og utdannet fiskehelsebiolog. Nå selverklært flatangring.

­– Det sto mellom Flatanger og Frøya. Jeg valgte Flatanger, og det er jeg veldig glad for, sier Sakariassen.

Folkene som bor i Flatanger er veldig imøtekommende og lette å få kontakt med.

– Jeg har på en måte det beste av flere yrker. Jeg får være ute i felt, samtidig som jeg også jobber litt på kontor og driver med undersøkelser. Det er både interessant og spennende, forteller fiskehelsebiologen.

Kompetansearbeidsplass

Aqua Kompetanse AS ble stiftet i juni 2000, og har i dag avdelinger i både Flatanger, Namsos, Rørvik, Lovund, Steinkjer og Sandnessjøen.

I bedriften jobber det autorisert fiskehelsepersonell, marinbiologer, fiskehelsebiologer og oseanografer, samt andre fagfolk innenfor havbruk, økologi og fysiologi. De utfører alle typer undersøkelser i både sjø og ferskvann.

– Vi lager blant annet miljøundersøkelser, konsekvensutredninger, helsekontroller i mat- og settefiskanlegg, brønnbåtinspeksjoner, strømmålinger og vurderinger av nye oppdrettslokaliteter, forklarer Sakariassen.

De gjennomfører også fjordovervåkning, kartlegging av bunntopografi og utredninger av renseanlegg. Sakariassen jobber på fiskehelseavdelingen, som har som hovedmål å gi kunden best mulig forutsetninger for å ha optimal fiskehelse i sine anlegg.

– Vi holder til på Havbruksparken, og det er et veldig interessant sted å jobbe på. Her er det samlet utrolig mye bra kompetanse innenfor havbruk på ett sted. Det gjør at vi som jobber her kan dra veksler på hverandre og tilegne oss kompetanse på felt som vi ikke kan så mye om fra før. Det er også en sosial arbeidsplass. Vi har en felles kantine i første etasje, og den gjør at du blir godt kjent med de fleste på huset, sier Sakariassen.

GODT MOTATT: Trine Sakariassen angrer ikke på at hun flyttet til Flatanger.

Trives

Selv om det var muligheten for jobb som fikk henne til å se mot Flatanger, har folkene, omgivelsene og mottakelsen hun fikk av hele samfunnet gjort at hun ser for seg å bo med storhavet Folla som nærmeste nabo i uoverskuelig framtid.

– Folkene som bor i Flatanger er veldig imøtekommende og lette å få kontakt med. Jeg trives veldig godt. I tillegg er det veldig kort avstand hjem til Ørlandet. Det tar bare tre timer, så er jeg hjemme. Det er fint, sier hun.

I starten leide Sakariassen leilighet i Vik, men hun var rask med å bestemme seg for å kjøpe egen leilighet.

– Jeg kjøpte meg leilighet på Lauvsnes, så nå blir jeg værende, sier hun og smiler bredt

FYSAK er et flott tiltak som gjør at flere kommer seg ut på tur!

Hund har Trine også kjøpt seg, og hun har blitt omfavnet av hundemiljøet i Flatanger.

– Det er mange som har hun her, og det har vist seg å være en veldig fin og sosial greie. Vi møtes og går tur. Det er jeg veldig fornøyd med. Ellers er det jo veldig fine muligheter til å komme seg ut i naturen her. Du har både fjell og sjø – og alt mellom.

Hun nevner FYSAK som et konkret tilbud hun setter ekstra stor pris på.

– Her har kommunen gjort noe veldig rett. FYSAK er et tilbud der kommunen setter ut poster på en rekke turmål rundt om i Flatanger, og legger ut beskrivelse av turen på kommunens egen hjemmeside. Det er et flott tiltak som gjør at flere kommer seg ut på tur. For meg som tilflytter er jo også det en ypperlig måte å bli kjent i område. Det er en fin måte å kunne komme seg ut i naturen uten at du trenger å kjenne noen for å få vite om ulike turmål, mener Sakariassen.

Hun er klinkende klar i sin tale på spørsmål om hva hun anbefaler folk som tenker på å komme flyttende til Flatanger.

– Gjør det! Du kommer ikke til å angre.