Iver Aune Krogstad (25) kunne valgt storbylivet og jobb i Trondheim – men valget falt heller på oppstart av egen bedrift på heimplassen. – Du finner ikke et bedre sted å bo, mener han.

Han har parkert bilen på Vik og ser utover fjorden. Han er flatangring på sin hals, og for ett år siden startet han opp sitt eget rørleggerfirma. Han valgte bort storbylivet og mulige jobber i Trondheim, og satset alle kortene på heimplassen.

– Det sto mellom å søke jobb i Trondheim og bosette seg der, eller å velge Flatanger. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg valgte det siste, sier Iver.

Han har gått i lære hos faren sin som hadde et eget rørleggerfirma, og etter at han var ferdig med fagbrev som rørlegger for fire år siden har han jobbet som rørlegger i tillegg til et avbrekk innom oppdrettsbransjen.

– Det var hele tiden planen at jeg skulle ta over etter pappa som lærling – men på grunn av at han ble syk og ufør kom overtakelsestidspunktet raskere enn planlagt. Det ble litt for mye for meg akkurat da, så vi valgte å selge bedriften og jeg ble heller vanlig ansatt. Etter en liten stund sluttet jeg som rørlegger og startet å jobbe litt i oppdrettsbransjen, forklarer Iver.

Startet for seg selv

Etter en stund i oppdrettsbransjen begynte tankene å vende i retning oppstart av egen bedrift.

– Det så dårlig ut når det kom til muligheter for fast jobb i oppdrettsbransjen, så jeg bestemte meg for å ta sats, sier han.

Da han var ansatt hos sin far ble han utleid til et firma i Trondheim i noen måneder, og Iver var innom tanken på å pakke sekken og reise til Trondheim for å søke lykken. Det var en tanke han slo raskt fra seg.

– Det er i Flatanger jeg vil bo. Du finner ikke et bedre sted å bo. Nå er det mye optimisme i kommunen. Flere unge kommer flyttende hjem, og det er et veldig godt miljø, sier Iver.

Jeg elsker å bo i Flatanger, og jeg kunne ikke tenkt meg å bo et annet sted

For bedriften sin del opplever han økende etterspørsel og flere oppdrag står på trappene.

– Det har vært en litt rolig periode nå etter jul, men det begynner å ta seg opp. Det bygges mye i Flatanger, og jeg har et ønske om å skaffe meg flere samarbeidspartnere, sier han.

Flott natur

Hva er det med Flatanger som gjør at du velger bort storbylivet til fordel for et liv ute ved kysten?

– Det er bare å se deg rundt, sier han og drar på smilebåndet.

– Det er som sagt mye positivt som skjer her ute akkurat nå. I tillegg har du flott natur. Du har alt fra en fantastisk skjærgård til fjell og skog. Jeg elsker å bo i Flatanger, og jeg kunne ikke tenkt meg å bo et annet sted, sier Iver med et smil.