Odin Dahle har stor tro på at Tangspræll på sikt kan vokse seg til å bli en fullverdig festival. – Nå er det mye positivt som skjer i kommunen, og det finnes nok av historier om små arrangementer som har vokst seg store. Det handler bare om å tørre å satse, sier han.

Den nyvalgte lederen for Tangspræll går med et brennende ønske om å skape noe positivt for bygda, og han mener det ikke er noe i veien for at Tangspræll – ved å gjøre de rette tingene – kan vokse seg både to og tre hakk større.

– Det er bare å se til for eksempel Rørvik. Der har de gått fra å være en form for markedsdager til å bli en fullverdig musikkfestival. Det viser at det er mulig. Jeg tror vi i Flatanger har alt som skal til for å få det til. Vi må bare jobbe for det, men det kan ta litt tid, sier han med en smil om munnen.

Til daglig jobber han i Havbruksparken i Storlavika for Bjørøya. Der sitter han og sørger for at laksen som svømmer rundt i oppdrettsmerdene får det de trenger av fôr.

Nå kan Odin og resten av gjengen i Tangspræll-komiteen endelig ønske velkommen til fest etter to år med korona-karantene. Lørdag 25 juni braker det løs ved samfunnshuset på Lauvsnes med både salgsboder, underholdning for både små og store og til slutt fest med Stiv Kuling og Jonas Ledang på kvelden.

Stiv Kuling. Foto: Privat

Bolyst

32-åringen er født og oppvokst i Flatanger. I likhet med mange andre dro han en tur ut fra kommunen for å studere. Den gang var det ikke et tema å flytte hjem igjen.

Vi har jo kanskje Norges beste supportere i Ultras Flatanger

– Det har skjedd noe i kommunen de siste årene. Det er en voksende positivitet og mye spennende som skjer. Det er flere på min alder som har kommet flyttende hjem, stiftet familie og er i gang med å bygge seg hus. Det er et ungt miljø her igjen, sier han.

– Det har mye å si når det kommer til bolyst. Det er et engasjement hos stort sett alle som bor her. Ta for eksempel fotball. Jeg har – i en alder av 32 år – lært meg å like fotball. Grunnen til det er ene og alene det engasjementet og det samholdet som både A-laget til Flatanger og tilskuerne skaper. Vi har jo kanskje Norges beste supportere i Ultras Flatanger, legger han til med et smil.

Hva betyr et arrangement som Tangspræll for en liten kommune som Flatanger?

– Jeg tror det har mye å si for trivsel. Det er godt å ha slike helger å se fram til. Det er jo denne helga du kommer hjem for å treffe gamle klassekamerater. Flere utflytta flatangringer setter av denne helgen i ferien. Den betyr mye for mange, mener Odin.

Lang tradisjon

Tangspræll har blitt arrangert i over 30 år, først som Flatanger-dagan, og etter hvert som Tangspræll.  I år har de gjort noen endringer fra tidligere år.

– Vi har valgt å flytte hele arrangementet til området rundt samfunnshuset. Både boder og utefest. I tillegg er det nå 18-årsgrense på festen. Det er sikkert flere som ikke synes det er greit, men vi har valgt å prøve det i år, sier Odin.

Bilde fra tidligere arrangement. Tangspræll bruker å trekke til seg mye folk. Foto: Privat

Greier du ikke å vente til den 25. juni, kan du allerede førstkommende helg ta turen til Kystdagan på Vik. Det er Sørflatanger grendelag som arrangerer sammen med Vik båtforening og Vik Brygge. Kystdagan starter med quiz på Vik brygge fredag kveld. Lørdag er det boder, underholdning, leker, konkurranser og salg av grillet laks før det hele avsluttes med fest på kvelden. Her er det Bård Ole med band som skal stå for underholdningen.