Flatanger er et fantastisk fint sted

Oda Amalie Dølvik tok med seg både barn og samboer til Flatanger da det åpnet seg en mulighet for fast jobb. Det angrer hun ikke ett sekund på.

I sommer kom Oda Amalie – som opprinnelig er fra Verdal, og som det siste tiåret har bodd og jobbet i Namsos – til Lauvsnes og Flatanger. Med seg på flyttelasset hadde hun både barn og samboer.

– Vi hadde lenge pratet om at hvis det åpnet seg en mulighet til å flytte til Flatanger, så ville vi ta den.  Samboeren min jobber i AQS, som jo er et Flatangerfirma. Han jobber turnus, så slik sett spiller det ingen rolle hvor vi bor. I vår så jeg at Vangan barnehage på Lauvsnes lyste ut en fast stilling. Da var jeg rask på labben, sier Oda Amalie og drar godt på smilebåndet.

Hun fikk jobben, og i sommer kom hun og resten av familien flyttende til Lauvsnes. Her har de nå kjøpt seg hus og funnet seg godt til rette.

 

– Vi er midt i en hard oppussingsperiode. Vi har nok å holde på med, for å si det slik, sier hun og ler.

– Jeg føler at vi har blitt tatt veldig godt imot. Både på jobb og i lokalsamfunnet generelt. Da vi bestemte oss for å flytte hit var det stillheten og det rolige livet jeg gledet meg mest til å få. Det er et mindre sted enn for eksempel Namsos. Her slipper du det hverdagsstresset – om du kan kalle det for det – som du har på litt større steder. Så har du den fine naturen her ute i havgapet, fortsetter Oda Amalie.

I dag er hun pedagogisk leder på en avdeling i barnehagen, og trives veldig godt på jobb.

– Det er veldig flotte kolleger her. Vi har en fin tone, og jeg koser meg på jobb. I Namsos jobbet jeg i rundt 10 år på ulike vikariat og det var generelt vanskelig å få seg fast jobb i barnehage. Jeg er veldig glad for at det åpnet seg en mulighet her, forklarer Oda Amalie.

Hun er dog ikke helt ukjent med Flatanger, da både moren og faren hennes har sitt opphev her i kystkommunen.

– Jeg var ikke gammel da jeg hadde min første hyttetur hit. I løpet av oppveksten har jeg hatt mange flatangerturer, for å si det slik.

 

– Flatanger er en fantastisk fin plass!

– Det er et lokalsamfunn som tar vare på hverandre, og det merkes fort at dette er et sted hvor alle kjenner alle. Det føler jeg er litt godt. Sønnen min har startet i korps – og han er faktisk det eneste barnet som er med. Derfor er han godt i gang med å rekruttere jevnaldrende allerede, sier Oda Amalie og ler.

Vil du anbefale andre å komme flyttende til Flatanger?

– Ja! Absolutt!

Se alle ledige stllinger i Flatanger kommune her