– Her kan du snakke med alle

Matilde Hanssen har gjennom hele utdanningsløpet vært klar i sin tale. Hun skal bo i Flatanger. Det er her hun hører til, og det er her hun trives.

Allerede på ungdomsskolen staket Matilde Hanssen (21) ut kursen for sitt yrkesaktive liv. Hun ønsket å jobbe innenfor helsesektoren, og i dag jobber hun som helsefagarbeider på Flatanger pleie- og omsorgstun på Lauvsnes.

– Jeg var bestemt på at jeg ønsket å flytte tilbake til Flatanger. Jeg har mye familie her, men jeg trives også utrolig godt her. Folkene, naturen og mulighetene du har her, de får du ikke andre steder, mener hun.

Vi sitter inne på aktivitetsrommet til beboerne på helse- og omsorgstunet. Latteren sitter løst hos både de ansatte og beboerne som sitter rundt bordet.

 

– Det var egentlig tilfeldig at jeg valgte å jobbe innenfor helse. Det er jo vanskelig å bestemme seg for hva du skal bli når du sitter på ungdomsskolen. Jeg valgte til slutt å gå helse- og oppvekst. Noe jeg ikke angrer ett sekund på i dag. Det første året på skolen viste seg å bli veldig spennende og jeg skjønte fort at dette var et yrke som passet meg godt, sier Matilde med et smil om munnen.

Hun skryter samtidig av Flatanger kommune som nesten gjennom hele utdanningsløpet har hjulpet Mathilde og lagt til rette for at hun skulle kunne komme flyttende hjem igjen.

– Jeg fikk både praksisplass, deretter lærlingeplass og til slutt tilbud om jobb her i kommunen. Noe jeg er utrolig glad for. Kommunen har vært en god støttespiller gjennom hele utdanningen min, noe jeg setter stor pris på, sier hun.

– Det viser også at Flatanger kommune tør satse og rekruttere unge folk også, noe jeg synes er veldig bra, Det er et godt miljø både på jobb og på fritiden, legger hun til.

Flatanger er for mange kjent for den flotte naturen, og Matilde er også en av dem som synes det er godt å bo så nært de turmulighetene som finnes.

– Når det er sagt, finnes det også mange andre muligheter i kommunen. Du trenger ikke være et turmenneske for å trives her. Det er noe for alle, og det er ganske fint i en kommune på denne størrelsen. Den er ikke for stor og ikke for liten. Alle kjenner alle, og du føler ikke at du er alene, sier hun

– Hva er det beste med å jobbe i Flatanger?

– Her har du en trygg og god arbeidsplass i en kommune hvor det meste ligger til rette for at du skal kunne trives. Det er noe for alle å holde på med på fritiden, og du føler at arbeidsgiveren tar deg på alvor om det er noe du lurer på eller om du kommer med dine synspunkter, Det er en veldreven kommune som har ting på stell, sier Matilde og drar på smilebåndet.

 

Se alle ledige stllinger i Flatanger kommune her