Her skal vi bygge og her skal vi bo

Charlotte Lein (24) fra Sparbu tok sats og bygde seg hus i Flatanger sammen med kjæresten. Det angrer hun ikke ett sekund på.

Koronapandemien herjer fortsatt rundt om i verden, men innbyggerne i Flatanger har så langt vært heldige og sluppet unna de verste bølgene. Inne i det nybygde pleie- og omsorgstunet på Lauvsnes går livet sin vante gang.

Foruten besøksrestriksjoner jobber de ansatte for å gjøre hverdagen til beboerne og brukerne så god som over hode mulig.

– Det er en veldig fin arbeidsplass, og jeg trives veldig godt. Det er et tett samhold mellom oss som jobber her, og det er trivelige folk å jobbe sammen med, forteller Charlotte Lein (24).

For et knapt år siden kom hun flyttende til Flatanger for å bli flatangring på heltid. Sammen med kjæresten har hun bygd seg nytt hus i kjærlighetsstien boligfelt.

– Det er veldig lett å komme i snakk med folk her i Flatanger. Nå har jo jeg en fordel med at kjæresten min kommer herfra, emn jeg har et inntrykk av at folk her er flinke til å ta vare på hverandre. Vi flyttet hit midt under koronapandemien, så vi har ikke fått fullt utbytte av gjestfriheten her, men det kommer, sier hun og drar på smilebåndet.

Hun sitter inne på aktivitetsrommet til beboerne på pleie- og omsorgstunet hvor hun jobber som sykepleier. Sammen med flere av beboerne er det produksjon av 17. mai-pynt som står på programmet. Praten går lett rundt bordet og latteren henger løst.

– Det er godt å ha en så trygg og god arbeidsplass som dette i en kommune. Da vi kom flyttende hit hadde jeg ikke noe problem med å få jobb. Jeg hadde praksis her under studiene, og da det ble lyst ut ledig stilling var jeg snar med å søke. Fordelene med å jobbe her i forhold til andre steder er at det er et lite og trygt samfunn. alle kjenn er alle. I tillegg får jeg ti års ansiennitet her, som jo gjør at lønna er høyere enn det jeg ville fått andre steder, sier Charlotte.

Foruten jobb sier Charlotte at det ikke skorter på ting å gjøre i kystkommunen.

– Det er jo en helt fantastisk natur her i Flatanger. Er du interessert i friluftsliv er dette et eldorado. Det er også et flott sted om du kanskje har andre interesser. Selv bruker vi å gå litt turer i nærområdet. Vi har jo Storfjellet rett bak oss, som er et populært turmål der du har utsikt over hele Lauvsnes og kysten, forteller hun.

Den nye eneboligen til Charlotte og kjæresten ligger kun et kort steinkast unna vannkanten. Herfra ser de rett på Lauvsnes sentrum og Halmøya i horisonten.

Jeg tror ikke folk er helt klare over mulighetene som finnes her ute i Flatanger. Selv om vi ligger litt grisgrendt til er det er aktivt næringsliv med mange spennende jobber både i privat næringsliv og i kommunen. Flatanger er en kommune med mye positiv vekt og mye positivt som skjer. Det er mange på min alder som kommer flyttende hjem med kjærester og slår seg ned her. Det er generelt mange blide fjes å se.

 

Se alle ledige stllinger i Flatanger kommune her