– Mye positiv utvikling i kommunen

De siste årene har det blitt bygd mellom 50 og 60 boliger og leiligheter i Flatanger. Hos avdelingen for næring, miljø og teknisk i kommunen har de nok å henge fingrene i om dagen.

Det er mye positivitet å spore i kystkommunen med storhavet Folla som nærmeste nabo.

Et steinkast unna kommunehuset i Flatanger er et nytt boligfelt i ferd med å ta form. De fleste tomtene er solgt unna, og de første eneboligene er allerede kommet opp. Snur du deg andre veien og beveger deg noen hundre meter i luftlinje kommer du til nok et nytt boligfelt der det har kommet opp flere eneboliger, og enda flere er på tur.

Hjemkjær

– Jeg har jobbet her i kommunen siden 80-tallet, og jeg syne det er en veldig flott arbeidsplass. Det er en trygg og god arbeidsgiver, samtidig som vi er et godt kollegium med varierte, utfordrende og interessante arbeidsoppgaver. I en liten kommune som Flatanger er du borti mye forskjellig innenfor mange forskjellige fagfelt, forteller oppmålingsingeniør Morten Kristiansen (61).

 

Han står i det nye boligfeltet Kjærlighetsstien, med utsikt over Lauvsnes sentrum og storhavet der ute i det fjerne. Dagens gjøremål er å måle opp grensene til tomtene i det nye boligfeltet.

Det har blitt veldig populære tomter dette, og det forstår jeg jo. Det er nok et av de fineste områdene vi har her på Lauvsnes, innrømmer Kristiansen.

– Jeg er fra Flatanger – fra Småværet – og jeg har alltid vært tilknyttet bygda. Etter at jeg var ferdig utdannet som ingeniør tok jeg tilleggsutdanning for kartoppmåling før jeg tok turen hjem igjen. Jeg hadde alltid en plan om å komme hjem, forteller han videre.

Allsidig avdeling

Avdelingen for næring, miljø og teknisk i Flatanger har ansvar for alle tekniske tjenester i kommunen. De har ansvaret for alt som har med både byggesaker, kart og oppmaling, landbrukssaker, miljøsaker samt vaktmestertjenester og renholdstjenester på alle kommunale bygg. De har også en ansatt som har ansvar for utearbeider med vei, vann og avløp.

– Jeg driver med alt som har med oppmåling å gjøre. Tomtemåling og anleggsmåling både for kommunen og for litt private. Jeg driver med matrikkelføring av eiendommer og legger dem direkte i kartverket. Hjelper også til med litt skjøter og stedsnavnsaker, kart og oppfølging av kartverk. Jeg bistår også andre etater med kart. Forrige uke laget jeg for eksempel en turkarttjenester for kulturavdelingen, forteller Kristiansen.

 

Selv om Flatanger er en liten kommune, er Kristiansen klar på at det er fullt mulig å få gode og interessante jobber i kommunal sektor. I tillegg mener han at Flatanger er et perfekt sted å etablere familie.

­– Det er et lite og oversiktlig samfunn. Det er kort vei fra å ha en ide til å få den gjennomført. Vi har mye kultur og andre aktiviteter. Har du noe du har lyst til å holde på med, og det ikke finnes et miljø for det. Kan du fint starte det og også få støtte til det. Flatanger er en fantastisk plass å etablere familie. Ungene får en god skolegang med god oppfølging av lærere. Samtidig trenger absolutt ikke å være friluftsfantast for å bo her, sier Kristiansen med et smil.

 

Kollega Gunnar Kvaløysæter (61) nikker samtykkende. Han jobber som byggesaksbehandler i kommunen siden 2006. Etter flere år i utlendighet i Steinkjer kom han flyttende tilbake til hjemplassen i starten på 90-tallet. Han jobbet da som byggmester, men fikk en mulighet han ikke kunne la gå fra seg.

Jeg fikk tilbud om å begynne som byggesaksbehandler i kommunen, noe jeg takket ja til., Det føltes som et trygt og godt valg å gå til en jobb i offentlig sektor. Det fikk jeg rett i. Flatanger kommune har vært en veldig fin, god og trygg arbeidsgiver, forteller Kvaløysæter.

– Jeg har alltid tenkt at jeg skulle hjem igjen. Det er noe med livet du lever her ute. De mulighetene du har, som du ikke har andre steder. Vi har alt vi trenger her ute, fortsetter han.

Som byggesaksbehandler er det stor aktivitet om dagen. Flatanger kommune har hatt mye fritidsbebyggelse over flere år, men de siste årene har de sett en økning i boligsektoren.

– Der siste årene har det blitt bygd mellom 50 og 60 boliger og leiligheter, noe som er veldig positivt. Det er nok å holde på med både med matrikkelføring og oppdatering av kart. Kartene skal jo være ferskvare i dag. Grunnen til at det bygges så mye nå gjenspeiler vel litt tilstanden til næringslivet her. Det er et positivt næringsliv og ungdommen flytter hjem og føler at de har trygg og sikker arbeidsplass. Da tør de bygge egen bolig. Næringslivet er nok årsaken.

– Hva er det beste med å bo i Flatanger?

– Jeg vil si at Flatanger er veldig allsidig. Vi har et rikt kulturliv, som også gjenspeiler seg i det vi ser kommer herfra i media. Vi har mange muligheter til å drive med friluftsaktiviteter. Åpent hav, en enorm skjærgård, fjorder og fjell. Det er kort vei fra havet til et fjellvann. På fritiden kan du drive med det du lyster. Mulighetene er mange. Rent jobbmessig i det offentlige føler jeg at jeg har en trygg arbeidsplass. Det er mye aktivitet i kommunen, og da er det mye jobb på oss, sier Kvaløysæter.

Se alle ledige stllinger i Flatanger kommune her