Ro til å senke skuldrene

Øyvind Moldrheim (32) kom flyttende til Flatanger for halvannet år siden sammen med samboeren. Her får han ro til å senke skuldrene og virkelig puste.

– Jeg kommer fra Bergen og er utdannet økonom og adjunkt. Tidligere jobbet jeg som lærer og spesialpedagog blant annet. Her er jeg kontaktlærer for første og andre trinn, noe jeg stortrives med, forteller Øyvind.

Vi sitter inne på biblioteket på skolen – som også er kommunens folkebibliotek. Øyvind har akkurat satt i gang elevene med matematikkoppgaver og iveren blant elevene er stor.

– Jeg kom hit til Flatanger på grunn av at kjæresten fikk jobb på Aqua Kompetanse.

Da var det bare å hive seg rundt og flytte. Det som er veldig bra med Flatanger er at det muligheter for jobb for begge partene om du har samboer. Vi visste veldig lite om stedet før vi kom flyttende, men forventet vel kanskje at vi skulle komme til et stille og rolig sted hvor vi skulle få tid til oss selv. Tid til å senke skuldrene og puste. De forventningene har virkelig innfridd, sier Øyvind.

Som lærer i Flatanger får han en utfordrende og spennende jobbhverdag som inneholder mye forskjellig.

– Det er veldig trivelig å jobbe her. Det er en fin og veldreven skole, med mange gode kolleger og ja-mennesker som er villige til å bidra til at du får en bedre hverdag, sier han videre.

På grunn av pandemien som herjer, har ikke Øyvind og samboeren fått dratt nytte av Flatangers fulle potensial. De har stor tro på at de kommer til å trives enda bedre når samfunnet begynner å åpne opp igjen.

Klokken på veggen forteller elevene at det nå er tid for friminutt. Klærne kommer på i en durabelig fart, og før du vet ordet av det, er lekeplassen utenfor skolen full av barn. Øyvind kler også på seg uteklærne. I dag skal nemlig han være inspektør i friminuttet. Ungene flokker seg rundt Øyvind, og det er tydelig at han er en populær lærer hos barna.

– Prøv å ta oss da, roper flere av barna. Øyvind later som at han ikke hører dem, så skyter han fart og løper etter ungene, til deres store fornøyelse.

– Vi har opplevd å bli veldig godt tatt vare på det halvannet året vi jar vært her, og vi trives veldig godt. Det er stille og rolig, Du får tid til å puste. Vi går mye på tur i naturen rundt her. Jeg spiller fotball og har møtt mange fine mennesker gjennom det. Det er gode fiskemuligheter i både havet og omkringliggende vann, sier Øyvind.

– Hvordan er Flatanger kommune som arbeidsgiver?

– Jeg storkoser meg som lærer her på skolen. Kommunen er en trygg og god arbeidsgiver. Lønnen kommer når den skal og jeg føler meg hørt hvis jeg har noe jeg ønsker å ta opp. I det hele tatt – en veldig god arbeidsgiver.

 

Se alle ledige stllinger i Flatanger kommune her