Fant drømmejobben

– En så allsidig jobb hvor du både er på kontor, ute med båt, ute på oppdrettsmerdene og samtidig treffer mange flotte folk. Det får du ikke i storbyene. Jeg hadde ingen tilknytning til Flatanger da jeg flyttet hit, men jeg har forelsket meg i både stedet og folkene, sier Hanne Ingdal Sørum (25).

Hun er født og oppvokst på Tyholt i Trondheim, men nå er hun i ferd med å bli flatangring på sin hals. I august 2021 kom hun flyttende til Flatanger uten å ha noe som helt kjennskap til plassen. En jobbannonse på finn.no fanget interessen til den nyutdannede siviløkonomen, og noen intervjurunder senere pakket hun baggen og flyttet ut mot kysten.

Hun jobber nå som markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Bjørøya og hun har samtidig ansvaret for visningssenteret til hjørnesteinsbedriften.

Spennende næring

– Jeg har lenge vært opptatt av oppdrettsnæringen og synes det er en spennende næring. På bachelorstudiene var det mulig å spesialisere seg innenfor markedsføring og innovasjon. Det var i forbindelse med dette jeg fikk øynene opp for lakseoppdrett og havbruksnæringa. Da jeg så stillingsutlysningen til Bjørøya måtte jeg bare søke. Jeg trodde vel egentlig ikke at jeg skulle få jobben. Etter noen intervjurunder fikk jeg tilbudet, og fant fort ut at det var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Hanne.

Det er en veldig spennende bedrift og det er mye spennende som skjer

Hun har akkurat lagt bak seg en innholdsrik helg der feiring av Bjørøya sin 40-årsdag tok opp mye av tiden. Fra åpen dag fredag med over 500 besøkende til storslått feiring lørdag kveld.

– Jeg er litt sliten nå, sier hun med et smil.

Bjørøya AS er kort fortalt et familieeid oppdrettsselskap med hovedkontor i Flatanger. Helt siden oppstarten i 1982 har Bjørøya tatt del i utviklingen av havbruksnæringen. I dag har de lakseproduksjon lokalisert langs hele trøndelagskysten, med anlegg fra Roan i sør, til Bindal i nord. De har til sammen 10,4 konsesjoner fordelt på ni lokaliteter. De har 66 ansatte ute på anlegg som produserer om lag 12.000 tonn laks hvert eneste år.

– Det er en veldig spennende bedrift og det er mye spennende som skjer – ikke bare i oppdrettsnæringen men i næringslivet her i Flatanger generelt, mener hun.

Leder i næringsforumet

Kun ett knapt lite år etter at hun kom flyttende har hun også rukket å bli ny leder i Flatanger næringsforum.

– Det er veldig morsomt at næringsforumet tør satse på unge krefter og jeg synes det er veldig morsomt å bli spurt om å ta dette vervet. Det er mye spennende som skjer her i kommunen. Det som kanskje overrasket meg mest er at det er et relativt ungt miljø med folk på min alder. Det er flere og flere som kommer flyttende hit, og det har mye å si for trivselen, sier Hanne.

– Det er et stadig voksende fagmiljø innenfor flere næringer – men kanskje mest på havbruksbiten – som gjør Flatanger til et veldig spennende sted om dagen, legger hun til.

 

Hanne var klar i sin sak da hun studerte at hun ønsket seg inn i blå sektor etter endt studie.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg turte å satse, og at jeg turte å flytte hit. Jeg ble veldig positivt overrasket da jeg kom hit. Det er jo noe med å flytte fra en stor by og ut hit. Det å flytte fra kjente og kjære, og komme til et sted der jeg ikke kjenner noen. Jeg er i tillegg. glad i å gå i butikker og sitte på kafe. Ble positivt overrasket over både plassen og folket. Alle er imøtekommende og hjelpsomme. Det har vært veldig positivt for min del, sier Hanne.

Sørge for tilflytting

Nå bor hun på Vik og stortrives. Planen på sikt er å få kjæresten – som fortsatt bor i Trondheim – til å komme flyttende til Flatanger.

– Ja, planen er jo det.  Hvis det åpner seg en jobb så skal jeg prøve å få han hit. Han er økonom, så det vil jo kanskje åpne seg noe etter hvert.

– Det er mye nytt å lære seg når du starter på en ny jobb. Slik som nå i sommer, da skal jeg ta det som heter D6-lappen slik at jeg kan kjøre gjester med RIB. Her skal jeg ha oppkjøring i juni, noe som blir veldig spennende. Har aldri kjørt noe annet enn en liten båt med påhengsmotor. Nå skal jeg plutselig ha ansvar for 12 personer og 500 hestekrefter, sier hun med et smil.

Hun tror også at vi kun har sett starten på utviklingen som vil skje i oppdrettsnæringa.

– Oppdrettsnæringen er fortsatt en ung næring. Det har skjedd mye de siste årene, men jeg tror det vil skje enda mer i årene som kommer. Jeg ser jo på alle aktørene i bransjen at det som er felles for dem alle, er at de er handlekraftige. De har kapital til å investere, og de tør satse på forskning og utvikling. De har et genuint ønske om å forbedre seg. Det er uten tvil en veldig spennende næring, sier Hanne.

Foruten jobben i Bjørøya, har Hanne planer om å få mer liv i næringsforumet og få et aktivt samarbeid mellom de ulike bedriftene som finnes i kommunen.

– Flatanger er en spennende kommune hvor det skjer mye. Det gleder jeg meg til å bli en del av, sier hun og drar godt på smilebåndet.

 

 

 

Del denne artikkelen

Liknende artikler: