Hårfin service i 34 år

I 34 år har Ruth Hagerup sørget for at folk i Flatanger har hatt håret på stell. Nå er det derimot snart slutt, og hun er på utkikk etter en etterfølger. Er du den rette?

Tilbake i 1989 var Ruth Hagerup og mannen Knut Johnsrud i Flatanger på besøk hos noen slektninger. Besøket gjorde såpass inntrykk at det førte til at de to pakket sammen sakene sine i Trondheim og flyttet til ut kystkommunen.

– Jeg hadde også en liten familieforøkelse i magen, og det virket som rett valg å ta den gangen. Det har vi ikke angret ett sekund på, sier hun.

Flott sted å bo

– Vi har hatt det veldig godt her i Flatanger. Ungene har hatt en fin og trygg oppvekst, og vi voksne kom raskt inn i miljøet. Flatanger er et flott sted å bo, forteller hun mens dagens første kunde setter seg ned i frisørstolen på Lauvsnes.

I åtte år jobbet hun som frisør i Trondheim før de kom flyttende på slutten av 80-tallet. Et yrke hun fortsatte med da hun kom til Flatanger. Men nå er det dessverre slutt.

Gir seg mens leken er god

– Jeg har jo nådd pensjonistalder. Jeg måtte bestemme meg om jeg skulle slutte nå – mens helsa ennå er god. Eller om jeg skulle fortsette litt til. Nå er det slik at jeg er veldig glad i å gå tur i naturen og bruke alt det Flatanger har å by på. Så valget ble egentlig enkelt, sier hun med et smil om munnen.

– Det er mye spennende som skjer i kommunen om dagen, og i motsetning til tidligere virker det som om at det er jobber å få for alle i en husstand hvis de kommer flyttende. Vi har mye å takke havbruksnæringen for. Næringen har mye av æren for at det skjer såpass mye nå, mener Ruth.

Stor betydning

– Det å ha en frisør i bygda har veldig mye å si for bolyst og blilyst. Det at vi slipper å kjøre en time hver vei for å klippe håret. At vi kan dra til Lauvsnes og bruke en tjeneste som gjør at vi føler oss vel. Vi vil jo alle føle oss fine og velstelte. Det har mye å si, kommer det fra frisørstolen.

– Jeg har brukt Ruth fast i mange år, og det vet at mange andre har. Det er veldig trist om vi mister dette tilbudet hvis det ikke er noen som ønsker å ta over, fortsetter kunden mens Ruth fører kammen gjennom det nyklipte håret.

Det har vært noen veldig fine år som frisør med flott og gode kunder – Ruth Hagerup

Mulig å kjøpe

– Ja, hvis det er noen der ute som føler at de har lyst til å kjøpe en frisørsalong, da er det bare å ta kontakt, parerer Ruth.

Hun har kun lovord å komme med om befolkningen i kommunen.

– Folk har vært veldig flinke å bruke meg opp gjennom årene. Før var vi jo flere frisører her, men nå er det bare jeg igjen, såvidt jeg vet, sier Ruth.

Vemodig å slutte

På spørsmål om det er vemodig å legge ned saksa etter en mannalder som frisør, er svaret todelt.

– På ett vis er det vemodig Jeg har virkelig kost meg på jobb og gledet meg til å dra på jobb om dagene. På den andre siden skal det bli godt å få litt fri. Når du jobber som selvstendig næringsdrivende er det helt andre krav til deg enn om du er ansatt hos noen andre. Når det er sagt har det vært noen veldig fine år som frisør med flott og gode kunder. Jeg har vært veldig heldig, sier hun med et stort smil om munnen.

Del denne artikkelen

Liknende artikler: