– Et trygt og godt sted å bo

Da Egidijus Akavicka kom til Flatanger i 2010 ble han møtt av 21 minusgrader og snøstorm, og han var veldig i tvil om Flatanger var rett sted for han. 21 år etter har han stiftet familie, har to barn og driver to bedrifter på Lauvsnes. – Her skal vi være til vi blir gamle og grå, sier han med et smil.

Det var mulighetene for jobb som først bragte Egidijus ut mot kysten. Han er opprinnelig fra Litauen, men tok sjansen og pakket sakene og vendte nesen mot nord. Han startet først som snekker hos Trønderelement, og jobbet der i mange år før grynderen i han for alvor våknet til liv.

– Jeg startet Totalrenovering og Maling AS i 2015. Før det hadde jeg tatt svennebrev mens jeg jobbet hos Trønderelement. Jeg hadde lyst til å drive noe eget, og fant ut at jeg bare måtte satse. Det har jeg ikke angret på, sier Egidijus som nå også er i gang med å ta mesterbrev som snekker.

Mye å gjøre

I starten var han en smule bekymret for om det var liv laga for den nyoppstartede bedriften, men det skulle raskt vise seg at den litauiske snekkeren skulle få mer enn nok å holde på i årene som kom. Arbeidsmengden tok seg raskt opp, og samtidig som han startet snekkerfirma, bestemte han seg for å realisere en annen årelang drøm.

 

– Jeg har alltid hatt en drøm om å starte et tyrkisk bad. Tanken har hele tida ligget i bakhodet – og da jeg startet mitt eget snekkerfirma bød muligheten seg. Da startet vi byggingen av Flatanger Turkish Bath. Fire år etterpå var vi endelig ferdige med prosjektet. Det var fire år med hard jobbing, forteller Egidijus.

Han har nemlig gjort alt selv. Rett utenfor huset sitt på Lauvsnes (som han for øvrig også har renovert selv) har Egidijus bygd et helt nytt bygg. Første etasje inneholder det tyrkiske badet med boblebad, sauna og tilhørende garderobe, mens i andre etasje finner du en leilighet med tre soverom som leies ut til besøkende gjester og andre som er på ferie i Flatanger.

– Vi har hatt bra besøk etter at vi åpnet det tyrkiske badet. Det har vært slik at vi har klart å nå budsjett hvert år, men vi ser at etter at leiligheten ble åpnet for utleie, så har omsetningen også økt på det tyrkiske badet, sier snekkeren.

Fint sted å bo

Både Egidijus og konen Radvile Akavickė trives veldig godt i Flatanger. Radvile har ansvar for booking og det praktiske med Flatanger Turkish Bath og jobber i tillegg på Spar på Lauvsnes.

­– Det beste med Flatanger er at det er så trygt og godt å bo her. Alle kjenner alle, og det er et sosialt sted å bo. Gjennom jobbene våre blir vi veldig fort kjent med folk. Så er folk her flinke til å inkludere alle. Ta barnehagen for eksempel. Der er det et flott miljø, og barna våre på to og fem år elsker å gå i barnehagen. De vil nesten ikke hjem om dagene. I barnehagen har de det også slik at de feirer bursdager og andre høytideligheter sammen, slik at ingen føler seg utelatt. Det synes vi er veldig fint, sier Radvile.

Bygger nytt

De siste årene har oppdragsmengden for Egidijus og Totalrenovering og Maling AS tatt seg opp, og han har hatt flere husprosjekter å henge fingrene i.

– Det er mye å gjøre om dagen, men det synes jeg er veldig flott. I dag er vi tre ansatte i firma, men det kan være nødvendig å ansette en til. På det meste har vi vært ni stykker totalt. Nå har vi også planer om å bygge en ny hall på 400 kvadratmeter. Det skal bli et kombinert lager og kontorbygg på nabotomten til Byggtorget Kjeminor. Hvis alt går som planlagt er det ikke lenge før vi kan begynne arbeidet med tomta, sier han.

Alle kjenner alle, og det er et sosialt sted å bo

Kommet for å bli

Både Egidijus og konen ser lyst på framtiden, og har ingen planer om å forlate kystkommunen.

– Vi er kommet til Flatanger for å bli. Her trives vi veldig godt, sier begge to og smiler bredt.

Del denne artikkelen

Liknende artikler: