Forelsket seg i Flatanger

Sebastian Knoppik sitter i båten sin like utenfor Kvaløysæter og ser inn mot land. Her han sammen med kona Ewa og sønnen Lauri (3) funnet sitt paradis.

– Du vet, egentlig var det slik at vi skulle bo i Costa Rica om vinteren, og Norge og Flatanger om sommeren. Da vi ble gravid med Lauri endret perspektivet seg, og Flatanger med sine trygge oppvekstvilkår og gjestfrie folk seilet opp til å bli vårt nye hjem, sier Ewa og drar på smilebåndet.

Hun sitter ved spisebordet i et av utleiehusene de har like ved småbåthavna på Kvaløysæter. For tre år siden kom det tyske ekteparet flyttende til Flatanger fra Hannover, og satser nå på å vise andre hvor fint det er i Flatanger gjennom selskapet Experience Flatanger.

Flatanger er et perfekt sted for oss – Ewa Knoppik

– For å forklare hvorfor vi kom til Norge og Flatanger må vi litt tilbake i tid. Jeg og Sebastian var litt småkjærester i ungdommen, men vi ville forskjellige ting i livet den gangen. Han ville fiske og leve ut den drømmen, mens jeg ville reise og se verden. Så ville tilfeldighetene det til at vi fant hverandre igjen på Facebook tilbake i 2014. Etter å ha snakket litt sammen der kjente vi begge at følelsene vi hadde for hverandre tidligere, fortsatt var der, forteller Ewa.

Dermed fant ungdomskjærestene sammen igjen. Ewa tar en slurk av kaffekoppen og ser ut vinduet. I dag leier de ut to hus og en leilighet, i tillegg til at de har seks fiskebåter.

Perfekt for barnefamilier

– I 2017 kom vi til et punkt der vi måtte spørre oss selv hva det egentlig var vi ville her i livet. Sebastian ville til Norge for å fiske, mens jeg ville til Costa Rica for å starte i en jobb jeg hadde blitt tilbudt der. Vi ble enige om et kompromiss med Costa Rica om vinteren, og Norge om sommeren. Men to uker før vi skulle reise til sydligere strøk, fant jeg ut at jeg var gravid, sier Ewa. Dermed ble Norge neste stoppested.

Nå er de en godt integrert del av Flatangersamfunnet. Lauri går i barnehage på Lauvsnes og trives godt med det.

– Vi stortrives her. Flatanger er et perfekt sted for oss, sier Ewa og smiler. Sebastian nikker samtykkende.

Her er det noe for alle – Ewa Knoppik

Erfaring fra reiselivet

Før de kom flyttende til Flatanger har Ewa jobbet som leder for internasjonale prosjekter hos TUI i Hannover. Etter at de kom til Norge har hun blant annet jobbet som turistvert i Namsos før de startet opp Experience Flatanger i 2019.

Sebastian har på sin har vært fiskeguide og drevet med fiske i mange år. I 2017 startet han på Vik brygge, og han har også jobbet på Flatanger rorbuer.

Etableringen av reiselivsselskapet fikk en tøff start med koronapandemien, men i sommer åpnet det seg en ny dør. Praktisk talt rett utenfor deres egen husdør.

Skal drive campingplassen

– Vi har skrevet en avtale med de nye eierne av campingen på Kvaløysæter, og vi skal stå for driften. Det er et utrolig spennende prosjekt for oss og vi har mange planer. Så er det utrolig praktisk i og med at campingplassen ligger et steinkast unna huset vært, forteller ekteparet.

Nå er de i full gang med oppussing av campingplassen, de har gått til innkjøp av nye båter til turistene, og de ser svært lyst på tiden som kommer. Neste år er så og si fullbooket i huset og leilighetene, mens de har store forhåpninger om å få mye besøk på campingplassen når alt er på plass. De har også planer om å endre navnet på campingplassen fra Kvaløysæter Camping til Flatanger OceanCamp

– Vi skal ha åpent nå i vinter, og vi sikter oss inn på familier samt bobilturister. Flatanger og ikke minst Kvaløysæter har utrolig mye å by på. Her er det noe for alle. Både med naturen, mulighetene for fiske og i det hele tatt, mener Ewa.

Del denne artikkelen

Liknende artikler: