Her er du garantert barnehageplass

I Flatanger er du garantert barnehageplass for dine små og håpefulle. Enten i Vangan barnehage på Lauvsnes eller Solbakken barnehage på Utvorda.

Skyene har lagt et grått teppe over Lauvsnes. Gresset er i ferd med å trenge seg gjennom jordskorpa etter en lang pause under snøen. Lyden fra måkene vitner om at våren er i emning og det samme gjør lyden av unger som leker og koser seg sammen ute etter å ha vært tvunget til å holde seg hjemme på grunn av at hele landet ble satt i karantene som følge av korona-viruset. Nå er derimot barnehagene åpnet og skolene har sakte men sikkert begynt å åpne dørene for elevene igjen. I Vangan barnehage på Lauvsnes er det full fart blant ungene, og de lar seg ikke nevneverdig affisere av restriksjonene regjeringen har lagt på barnehagen når det kommer til håndhygiene, oppdeling av de ulike avdelingene i såkalte kohorter og en meters avstand mellom hvert enkelt individ.

Ny barnehage

De har store uteområder å boltre seg på, og årets skolestartere klatrer i trær, lager konglesuppe og koker mosekaffe på en utendørs lekeplass barnehagen har ordnet i skogen like ved samfunnshuset.

Smilene går fra øre til øre på stort sett hvert eneste barn.

Med el-sykler kommer vi oss lett og miljøvennlig rundt i nærmiljøet

 

– Vi har 45 unger til sammen i barnehagen, og vi håper at det kommer flere til etter hvert, sier barnehagestyrerne Ingebjørg Lindseth og Birgit Sørum.

I disse dager er de i ferd med å ferdigstille en utbygging av barnehagen på til sammen over 17 millioner kroner. En babyboom tilbake i 2017/18 gjorde at det rett og slett ikke var plass til alle barna i barnehagen som også ble totalrenovert i 2014.

– Vi holder nå på med å pusse opp den siste delen av bygget. Det vil bli personalavdelingen. Vi er veldig fornøyd med de nye lokalene. Her har vi fått i stand fire forskjellige temarom hvor ungene skal få lov til å holde på med litt av hvert. Vi har et eget rom med et lite basseng. Store og fine garderober og en «vogngarasje» som vi er veldig fornøyde med. Her kan ungene sove under tak samtidig som de står ute. Det er flere som er misunnelige på oss for akkurat den, sier Sørum og smiler.

El-sykler

Uteområdet deler de med skolen på Lauvsnes. Før var det gjerde mellom skolen og barnehagen. Det har de med viten og vilje tatt ned.

– Det gjorde vi for at ungene skulle få mer kontakt med skolen. Vi mener det kan være lurt at vi som barnehage har mer med skolen å gjøre, fortsetter Sørum.

I dag er det i alt 15 ansatte i barnehagen.

– De som jobber her er veldig erfarne og kompetente i jobben de gjør.  Både de voksne og ungene koser seg i barnehagen. I tillegg har vi et godt samarbeid med det lokale næringslivet. De sponser oss med ulike ting samtidig som de inviterer oss på bedriftsbesøk og forskjellige andre tin. Vi har for eksempel vært ute med rib, de har skysset oss ut til flere av øyene rett utom, her, og de er veldig flinke til å stille opp, forteller Lindseth.

De har også avtaler med flere lokale bønder og andre som har dyr om at ungene får liv til å komme for å hilse å se på dyrene.

– Vi gikk nettopp til innkjøp av to elektriske sykler med vogner. Det synes både ungene og de ansatte er morsomt å kjøre rundt med. På den måten kommer vi oss lett og miljøvennlig rundt i nærmiljøet, sier Sørum.

På naturlekeplassen er mosekaffen i ferd med å koke over, og ungene finner fram kopper slik at alle skal få servert en god dose kaffe. Konglesuppen er også ferdig, og da er det ikke noe annet å gjøre enn å sette seg til bords.

Vi håper at det kommer flere til etter hvert

 

 

Det er to kommunale barnehager i Flatanger. Vangan barnehage på Lauvsnes og Solbakken barnehage på Utvorda.

Begge barnehagene har to årlige opptak; 1. august og 1. februar, men de praktiserer fortløpende inntak. Kommer du flyttende midtvinters eller om høsten, vil du garantert ha en barnehageplass til poden.

Her kan du få enten helplass, 4-dagers plass eller 3-dagers plass i begge barnehagene.

Vangan barnehage sto ferdig i februar 1992, og ligger ved siden av skolen på Lauvsnes. Barnehagen ble fullrestaurert i 2013, men i 2017 kom det en babyboom som gjorde at barnehagen måtte utvides med ei ny avdeling med om lag 20 plasser i 2019.

Barnehagen har et variert uteområde, kort avstand til fjell, skog, fjære, idrettshall, basseng, bibliotek og butikk. I dag er det 36 barn fordelt på de ulike avdelingene.

Avdelinger

  • Spire – 0-3 år, 14 fulltidsplasser.
  • Sprett – 3-6 år, 26 fulltidsplasser.

Åpningstider

  • Mandag til fredag, kl. 06.46 – 16.30.

 

Solbakken barnehage ligger i tilknytning til Utvorda oppvekstsenter. Barnehagen har en avdeling for aldersgruppen 0-6 år.

Åpningstider

  • Mandag til fredag – kl. 07.30-16.00

Søknadsfrist for barnehagene er 1. april hvert år til hovedopptaket og 1. oktober til andre opptak. Alle søknader må fylles ut elektronisk. Søknadsskjema finner du på kommunens hjemmeside.

 

 

 

 

Del denne artikkelen

Liknende artikler: