– Flatanger er et fantastisk sted

De startet med to ansatte da Lars Haagensen flyttet hjem til Flatanger for 19 år siden og startet verkstedet Folla Bil og Båt. Nå er de ti og ser veldig lyst på framtiden.

– Vi ønsker at det skal være et aktivt lokalsamfunn her ute i Flatanger, og da må vi også ha et aktivt næringsliv. Nå skjer det veldig mye positivt her. Aktiviteten i Storlavika er stor, og vi er omringet av profesjonelle aktører innenfor mange forskjellige bransjer. Det er artig å se hvor framoverlent næringslivet i kommunen er, sier Haagensen.

Fantastisk kommune

Han sitter i en karakteristisk oransje sofa i butikklokalet til verkstedet han startet for snart 20 år siden. Han kom til Flatanger da han bare var 6 måneder, og er flatangring på sin hals. Etter flere år i utlendighet i Namsos, bestemte Haagensen og samboeren seg for å flytte tilbake til hjemkommunen i 2001. Et barn var på vei, og de var begge skjønt enige om at de ville gi sine kommende barn de samme gode oppvekstvilkårene de selv hadde fått.

– Flatanger kommune er en perfekt kommune å vokse opp i. Etter at vi kom flyttende hjem og jeg startet opp bil- og båtverkstedet har veien på mange vis blitt til mens jeg har gått den. Jeg så tidlig at det var lurt å ha flere bein å stå på, og i løpet av årene har vi bygd opp bedriften stein for stein. I dag står vi med en bedrift som har mye god kompetanse på både bil og båter opp til 40 fot, forteller Haagensen.

Flatanger har så enormt mange gode kvaliteter

– En ting er dette med å ha en jobb du trives i. Når det er på plass, har Flatanger så enormt mange andre gode kvaliteter. Her har du fjell og hav, du har muligheter til friluftsliv som du ikke finner så veldig mange andre steder. Dette betyr så mye mer enn penger i det lange løp, fortsetter Haagensen.

Oppkjøp

Utenfor kan vi høre lyden av regnet som trommer mot ruten, og svak dunking av metall som møter metall.

– Det er nok å gjøre om dagen. Vi har leid inn to stykker ekstra i tillegg til de ti ansatte vi har i dag for å få unna arbeidsmengden. Så det er jo veldig bra, sier Haagensen med et smil.

For kun en ukes tid siden kjøpte Folla Bil og Båt opp nabobedriften, Flatanger Motor. Et kjøp som ifølge Haagensen vil føre til at de kan stå sterkere enn noen gang, og at de to bedriftene sammen kan bidra til å gi kundene et enda bedre tilbud.

– I Flatanger Motor er det veldig god kompetanse på fagfelt vi har jobbet mindre med, spesielt innen hydraulikk og prosjektering. På mange måter kompletterer vi hverandre godt, og resultatet vil bli en bedre totalpakke til kundene. Når vi nå får samlet all denne kompetansen under samme tak, er målet og nå ut til nye marked med en enda bedre konkurranseevne, sier Haagensen.

Folla Bil & Båt har fram til nå hatt største del av sitt marked innen bil og båter opp til 40 fot, mens Flatanger Motor har håndtert større båter og motorer, og en god del landbruksutstyr.

Spille hverandre gode

– Jeg håper lokalbefolkningen også ser verdien i dette og bruker de tjenestene vi har her i bygda. Misforstå meg rett, folk er veldig flinke til å bruke oss. Vi jobber mot at både kompetansen og kvaliteten på det vi leverer her skal være lik – om ikke bedre – enn noe som helst annet sted i verden. Det skal ikke være nødvendig for folk her å kjøre andre steder for å få hjelp, sier Haagensen.

Folla Bil og Båt er en del av Automester-kjeden, og har et tett samarbeid med Namsos bilteknikk.

– Det er et godt samarbeid som gjør at vi har noen å sparre litt med. De er veldig gode på feilsøking, så det er en god samarbeidspartner å ha, sier Haagensen.

Vil gi tilbake

Et aktivt lokalsamfunn er noe av det som står Haagensens hjerte nærmest, og dette engasjementet tar han også med seg inn i bedriften.

– Vi er med og støtter opp om samfunnet vi bor i. Vi er med og bidrar der vi har mulighet til å bidra. Det er noe vi mener er viktig. Det har vi gjort i mange år, og det kommer vi til å gjøre i mange år framover, sier han.

I tiden framover skal Folla Bil og Båt og Flatanger Motor bruke mye tid på å finne hvilken form de skal ta sammen, og deretter finne kursen videre. Det har allerede vært snakk om nye lokaler, men den foreløpige konklusjonen er at de ha mer enn nok kvadratmeter å drive på.

Del denne artikkelen

Liknende artikler: