Satser på drømmen

Det startet som et ønske om å hjelpe andre. Nå har ikke Sigurd Waldersløff (20) nok timer i døgnet til å ta unna alle forespørslene han får til sitt nystartede firma.

Vi står hjemme hos Sigurd på Vik i Flatanger. Den gamle traktorgarasjen til faren er blitt omgjort til bilpleiegarasje hvor Sigurd tilbringer mang en ettermiddagstime på å både vaske, polere og utbedre lakk på biler til kunder rundt i kommunen. Siden opppstarten i oktober 2021 har den driftige unggutten hatt mer enn nok å henge fingrene i.

Idé ble bedrift

– Det har egentlig gått over all forventning. Tilbakemeldingene har vært veldig gode og det virker som om folk er fornøyde, sier han og drar på smilebåndet.

Sigurd har alltid vært glad i å hjelpe andre og alltid hatt en interesse for bil og bilpleie. Med årene har interessen vokst seg stadig større, helt til han i oktober i fjor valgte å starte opp en egen bedrift – Sigurds bilpleie.

– Jeg har en far som er slik at om du kommer med en god idé, så skal den iverksettes ganske raskt. Han har vært veldig god hjelp og en god støttespiller, sier Sigurd.

Satset konfirmasjonspengene

Til nå har han investert i overkant av 70.000 kroner på forskjellig utstyr – her ofret han også konfirmasjonspengene på blant annet en egen rensemaskin for innvendig vask og rens av interiøret til bilen. En god støvsuger og litt annet verktøy til polering.

– Det var helt naturlig at jeg måtte investere litt i dette. Jeg er for det meste selvlært når det kommer til bilpleie, men før jul var jeg en ukes tid på kurs hos hovedleverandøren min på de ulike produktene. Der fikk jeg en grundig opplæring i både produktene jeg skal bruke til bilpleie, men også en del om selve faget, sier Sigurd.

Elektrikerlærling

Bilpleiebedriften er noe Sigurd kun holder på med på ettermiddagene, etter at han er ferdig på jobb som lærling hos Folla Elektro.

– Der trives jeg veldig godt, og jeg har en plan om å jobbe som elektriker mens jeg har bilpleiebedriften ved siden av. Drømmen er å sette opp en egen vaskehall hvor folk kan komme for å vaske bilene sine selv i tillegg til et lokale der jeg kan vaske biler for kunder, sier Sigurd.

Han tar opp en poleringsmaskin. Ser over utvalget puter han kan sette på maskinen før han finner den rette for dagens gjøremål.

– Det er en del å sette seg inn i når det kommer til bilpleiefaget. Jeg har alltid hatt en interesse for å rengjøre bil. Helt siden jeg kjøpte min første bil har jeg alltid jobbet hardt for å holde den så ren som mulig. Jeg trives veldig godt i garasjen når jeg kan holde på med biler for kunder, sier han og fører poleringsmaskinen over panseret på en hvit Volkswagen Polo.

Ung i Flatanger

– Jeg liker meg veldig godt her i Flatanger. Jeg gikk jo videregående i Namsos, men jeg var ganske klar på at jeg skulle komme hjem igjen så snart muligheten bød seg. Daglig leder hos Folla Elektro var tidlig på meg om ikke jeg hadde lyst til å jobbe som lærling hos dem – noe jeg  selvfølgelig ville. Det er et godt miljø blant unge her, og det er mye forskjellig å finne på. En ting er naturen og de ulike turmålene som finnes, men det er utrolig mange fine folk her også, mener Sigurd.

I løpet av vinteren har listen med kunder hopet seg opp, og han pløyer seg gjennom to til tre kunder hver uke nå i vår.

– Det begrenser seg litt om vinteren når jeg kun har garasjen og ikke kan stå ute med bilene. Nå begynner jeg  å få grei størrelse på ventelisten, så dette ser lovende ut, sier han.

– Jeg tilbyr også at jeg både kan hente og levere bilene etter vasking. Jeg håper også å få noen avtaler med bedrifter eller lignende legger han til.

Poloen har fått glansen tilbake, og innvendig er det ikke mye skit å spore. Sigurd er ferdig med dagens gjøremål, og er allerede i gang med å klargjøre garasjen til en ny kunde.

Del denne artikkelen

Liknende artikler: