Tok sats i heimbygda

I 2017 flyttet Aleksander Olsen heim med samboer og barn etter åtte år i utlendighet. Et valg han ikke angrer ett sekund på.

Åtte år etter at han flyttet hjemmefra fikk Aleksander Olsen et tilbud fra Folla Maritime som ønsket å etablere et elektrofirma i Flatanger. Det tilbudet takket han ja til og kom flyttende heim med samboeren. Siden oppstarten mai 2017 har Folla Elektro hatt en årlig omsetningsvekst på nesten to millioner hvert år. Det første året var de oppe i en omsetning på 1,5 millioner kroner.

– Det gikk veldig bra det første året – eller de første åtte månedene. Det gikk egentlig over all forventning. Vi startet med to ansatte, nå er vi oppe i fem pluss at vi får inn en lærling etter sommeren, og vi kunne godt ha ansatt flere, sier Olsen.

Siden oppstarten har de passert over 1.100 oppdrag av større og mindre omfang.

Vi har et godt miljø på jobb, og det er flinke folk jeg jobber sammen med

 

– Det har vært bra med aktivitet i Flatanger siden vi startet opp. Folla Maritime så behovet for elektrofirma i kommunen, og det er tydelig at det de så var hekt rett. Det er spesielt innenfor oppdrett at aktiviteten har vært størst, men det siste året har privatkunder med enebolig, leiligheter og hyttefolk vært der det har vært mest aktivitet for vår del. Vi er også med i leilighetsprosjektet som bygges nå like ved skolen, sier Olsen.

 

De har nå nesten 150 kunder i porteføljen, og Olsen ser veldig lyst på fremtiden.

I en enebolig på Stamnes er Olsen godt i gang med å montere spotter i taket på en bolig de har holdt på med en liten stund. Alt ev ledninger har blitt byttet ut, og Olsen og kollegene har gjort det de kan for at kunden skal sitte igjen med et godt resultat.

– Vi har et godt miljø på jobb, og det er flinke folk jeg jobber sammen med. Jobben er utfordrende og morsom, og du får virkelig bryne deg på litt forskjellig, sier Olsen.

Nå har Olsen og samboeren fått to barn på to og fire år, og blitt en godt integrert del av flatangersamfunnet.

– Flatanger er en veldig fin plass å bo. Du har alt du trenger her. I tillegg er det jo artig at det skjer såpass mye i kommunen om dagen. Du har barnehagen som fått en solid oppgradering, skolen er relativt ny, aldershjemmet er helt nytt, ny brannstasjon og ambulansestasjon, og så blir det snart ny kunstgressbane. I det hele tatt. Det er mye positivitet å spore i kommunen.

Det har vært bra med aktivitet i Flatanger siden vi startet opp

 

Han nevner også at det er en del tilflyttere som har kommet til Flatanger de siste årene.

– Det er i ferd med å bli et bra miljø for oss unge som bor her, og det synes jeg er artig.

Del denne artikkelen

Liknende artikler: